Ehliyet Sınavında Puanlama

Tarih: 24.01.2020 - 13:09:26

2020 yılı itibari ile ehliyet sınavında her adaya 12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik,9 Tanesi motor ve 6 tanesi Trafik adabı olmak üzere toplam 50 soru soruluyor. Bu sorular değerlendirme aşamasında herhangi bir ayrıma tabi olmadan eşit puanlama ilkesine göre sistem tarafından hemen sınav bitiminde hesaplanıyor. Çoktan seçmeli (dört şıklı) sorulardan oluşan sınavda yanlış cevap ya da cevaplar herhangi bir doğruyu götürmüyor. 100 tam puan üzerinden hesaplanan sınavda 70 ve üzeri alan adaylar başarılı olup direksiyon derslerine katılmaya hak kazanıyor.

Ehliyet Sınavını Kazanamazsam Ne Olur?

Sürücü adayları katıldıkları ilk online ehliyet sınavında 70 altında puan almaları durumunda sınavda başarırız sayılıyorlar. Yönetmeliğe göre hazırlanan bir sürücü belgesi dosyası ile aday 4 kere sınava girme hakkına sahip. Eğer bu dört sınavdan da başarılı olamazsa yeniden sürücü belgesi dosyası tanzim edilmesi gerekiyor 

Her Soru Kaç Puan

Yukarıda değindiğimiz üzere ehliyet sınavında bütün alan soruları eşit puanla değerlendiriliyor. Yani he soru 2 puan olarak değerlendirmeye tabii dutuluyor. 

Ehliyet Sınavında Kaç  Doğru Yapmam Gerekiyor?

Ehliyet sınavında alan farketmeksizin toplam 50 soru üzerinden 35 doğru yapmanız durumunda 70 puan alarak sınavı geçmeye hak kazanıyorsunuz. Yani 35 üzeri doğru sizi başarıya götürecektir. 

Ehliyet Sınavı Zor mu?

Genel olarak çıkmış ehliyet sorularına baktığımızda soruların çoğunun kolay ve orta düzeyde olduğu görülecektir. Bazı teknik bilgileri saymazsak bir çok soru mantık yürüterek dahi yapılabilecek düzeydedir. Elbette motor, trafik ve ilk yardım gibi alanlarda teknik sorular karşımıza çıkacaktır. Bilhassa trafik adabı soruları herkesin çözebileceği, günlük hayatımızdaki bilgileri kullanarak üstesinden gelebileceğimiz türden sorulardan oluşmaktadır.